16 September 2010

Konceptna kuhinja Wodwa

PDF in English about this concept kitchen with more details: download (1.7 MB)

UPDATE: Electrolux has patented this kitchen concept :)

V današnjem  načinu gradnje stebri prevzemajo nosilno vlogo v stavbi. Ker imajo stene zgolj še ločevalno funkcijo, je mogoče v njih skriti celotno kuhinjo in uporabiti prostor za druge namene.


Wodwa je koncept polno opremljene ekološke kuhinje, katero je mogoče v celoti skriti v steno.

Koncept stene Wodwa vsebuje glavni modul s pomivalnim strojem, hladilnikom, pečico, prostorom za shranjevanje, indukcijsko kuhalno ploščo in pomivalnim koritom s fleksibilno armaturo. Zraven glavnega modula vsebuje še mizo, stole, ogrevane in hlajene prostore za shranjevanje, sistem za avtomatsko reciklažo in aeroponični vrt.


Hladilnik hladi z zvočnim pogonom, večina vode se reciklira s pomočjo povratne osmoze, pomivalni stroj s paro pomiva in dezinficira z nano plastjo prevlečeno posodo, koš za smeti pa s senzorjem zazna vrsto smeti in jih temu primerno razvrsti. Računalnik nadzira rast rastlin v aeroponičnem vrtu, svetlobo pa rastline dobijo od zunaj, skozi optične kable.


Koncept je v celoti prilagodljiv uporabniku, saj površine prevlečene z elektronskim papirjem spreminjajo barvo. Oprema prostora pa se razporeja samodejno glede na uporabo in čas dneva. Glavni materiali koncepta Wodwa so les iz lokalnih dreves, biorazgradljivi polimeri in aluminij.


No comments:

Post a Comment